

Min smukke velduftende hvidtjørn, står lige uden for min hoveddør.

Jeg beskærer den hvert år, så den forbliver i øjenhøjde når jeg står øverst på trappen.

Jeg sukkersylter hvidtjørneblomster. Opskriften er inspireret fra bogen naturens vilde gaver. Jeg plukker/river de fine små blomsterbuketter af grenene.

Senere klipper jeg blomsterhovederne af med en saks.

Halvdelen af blomster får et lynopkog med sukker og lidt vand, derefter sies de nu lidt brunlige blomster fra. Tilbage er en fin lysegrøn tyk sirup.

Resten af hvidtjørneblomsterhovederne vendes/lægges i siruppen. blomsterne kan holde længe på køl. Jeg bruger de sukkersyltede blomster i feks. stikkelsbærgele eller som pynt på kager.

Stadigvæk min bedste plantemadbog. Der bliver i disse år udgivet utrolig mange fine og smukke bøger om vild mad, men der er ikke mange nyopdagelser. Jeg købte bogen i 1975 for 49,50,-