![](https://i0.wp.com/havefruen.dk/wp-content/uploads/2019/05/DSC0005.jpeg?fit=1680%2C1760&ssl=1)
![](https://i0.wp.com/havefruen.dk/wp-content/uploads/2019/05/DSC0001-1024x680.jpg?resize=840%2C558)
Min smukke velduftende hvidtjørn, står lige uden for min hoveddør.
![](https://i0.wp.com/havefruen.dk/wp-content/uploads/2019/05/DSC0007-1024x680.jpg?resize=840%2C558)
Jeg beskærer den hvert år, så den forbliver i øjenhøjde når jeg står øverst på trappen.
![](https://i2.wp.com/havefruen.dk/wp-content/uploads/2019/05/DSC0005-1.jpeg?fit=840%2C880)
Jeg sukkersylter hvidtjørneblomster. Opskriften er inspireret fra bogen naturens vilde gaver. Jeg plukker/river de fine små blomsterbuketter af grenene.
![](https://i0.wp.com/havefruen.dk/wp-content/uploads/2019/05/DSC0010-964x1024.jpeg?resize=840%2C892)
Senere klipper jeg blomsterhovederne af med en saks.
![](https://i0.wp.com/havefruen.dk/wp-content/uploads/2019/05/DSC0013-1024x955.jpeg?resize=840%2C783)
Halvdelen af blomster får et lynopkog med sukker og lidt vand, derefter sies de nu lidt brunlige blomster fra. Tilbage er en fin lysegrøn tyk sirup.
![](https://i0.wp.com/havefruen.dk/wp-content/uploads/2019/05/DSC0016-1024x953.jpeg?resize=840%2C782)
Resten af hvidtjørneblomsterhovederne vendes/lægges i siruppen. blomsterne kan holde længe på køl. Jeg bruger de sukkersyltede blomster i feks. stikkelsbærgele eller som pynt på kager.
![](https://i0.wp.com/havefruen.dk/wp-content/uploads/2019/05/DSC0020-671x1024.jpeg?resize=671%2C1024)
Stadigvæk min bedste plantemadbog. Der bliver i disse år udgivet utrolig mange fine og smukke bøger om vild mad, men der er ikke mange nyopdagelser. Jeg købte bogen i 1975 for 49,50,-