Lækreste små kager
Jeg har brugt opskriften fra dansukker, med nogle få forandringer 🌸
Ingredienser
50 g smør
5 dl mælk
1 tsk. havsalt
1/2 tsk. vaniljepulver🌸Jeg brugte kardemomme, næste gang vil jeg bruge revet tonganød🌸
3 tsk. vaniljesukker
4 dl Dansukker Flormelis
1 1/2 dl hvedemel
2 hele æg
2 æggeblommer
3 spsk. mørk rom🌸ingen rom.
1 spsk. Dansukker Mørk Muscovadorørsukker
Revet skal fra 1 usprøjtet appelsin 🌸 jeg brugte limeskal.
25 g smør og 25 g bivoks til formene🌸uden bivoks, jeg brugte siliconeforme
Dag 1
Bland smør, mælk og salt i en kasserolle. Tilsæt vaniljepulver og vaniljesukker. Varm op til det næsten koger. Tag kasserollen af pladen, og lad blandingen afkøle.
Sigt flormelis og mel af i en skål.
Rør æg og æggeblommer forsigtigt sammen med en gaffel. Bland æggene ned i mel- og sukkerblandingen, og rør mælkeblandingen i lidt ad gangen. Er der lidt klumpet, kan blandingen sies.
Tilsæt rom, muscovadorørsukker og appelsinskal, og rør det sammen.
Dæk skålen med plastfolie, og stil den i køleskab i mindst et døgn.
Dag 2
Sæt ovnen på 250 °C.
Smelt smør og bivoks til formene i en kasserolle ved svag varme. Varm formene lidt i ovnen, ellers kommer der for meget bivoks på kanterne. Fyld den første form med bivoksblandingen. Sørg for at hele formen er dækket. Hæld derefter over i næste form og næste igen. Stil formene med bunden i vejret, og lad dem dryppe lidt af. Stil dem til afkøling i køleskabet i ca. 10 minutter.
Tag dejen ud af køleskabet, og hæld op i formene. Lad der være ca. 5 mm til kanten.
Sæt pladen i ovnen, og sænk temperaturen til 175 °C.
Bages i 60-90 minutter. Tag en kage ud af ovnen, og løsn den fra formen. Kagen skal være brun på ydersiden, men lidt cremet i midten. Tag kagerne ud af ovnen, og løsn dem fra formen. Opbevar dem luftigt, så den sprøde yderside ikke ødelægges.
Opskriften er udarbejdet af