• Blog
    • Ude
    • Inde
    • Planter
    • Mad
    • Garn
    • Unyttigt🌸
  • Fruen
    • Copyright
  • Portfolio
  • Kontakt
    • Nyhedsmail
  • Butik
    • Vilkår
    • Min konto
    • Kurv
    • Til kassen
    • Salon
Havefruen

Canelé

9. oktober 2021 • Dorte Christiansen •

Lækreste små kager

Jeg har brugt opskriften fra dansukker, med nogle få forandringer 🌸

Ingredienser

50 g smør
5 dl mælk
1 tsk. havsalt
1/2 tsk. vaniljepulver🌸Jeg brugte kardemomme, næste gang vil jeg bruge revet tonganød🌸
3 tsk. vaniljesukker
4 dl Dansukker Flormelis
1 1/2 dl hvedemel
2 hele æg
2 æggeblommer
3 spsk. mørk rom🌸ingen rom.
1 spsk. Dansukker Mørk Muscovadorørsukker
Revet skal fra 1 usprøjtet appelsin 🌸 jeg brugte limeskal.

25 g smør og 25 g bivoks til formene🌸uden bivoks, jeg brugte siliconeforme

Dag 1
Bland smør, mælk og salt i en kasserolle. Tilsæt vaniljepulver og vaniljesukker. Varm op til det næsten koger. Tag kasserollen af pladen, og lad blandingen afkøle.

Sigt flormelis og mel af i en skål.

Rør æg og æggeblommer forsigtigt sammen med en gaffel. Bland æggene ned i mel- og sukkerblandingen, og rør mælkeblandingen i lidt ad gangen. Er der lidt klumpet, kan blandingen sies.

Tilsæt rom, muscovadorørsukker og appelsinskal, og rør det sammen.

Dæk skålen med plastfolie, og stil den i køleskab i mindst et døgn.
 

Dag 2
Sæt ovnen på 250 °C.

Smelt smør og bivoks til formene i en kasserolle ved svag varme. Varm formene lidt i ovnen, ellers kommer der for meget bivoks på kanterne. Fyld den første form med bivoksblandingen. Sørg for at hele formen er dækket. Hæld derefter over i næste form og næste igen. Stil formene med bunden i vejret, og lad dem dryppe lidt af. Stil dem til afkøling i køleskabet i ca. 10 minutter.

Tag dejen ud af køleskabet, og hæld op i formene. Lad der være ca. 5 mm til kanten.

Sæt pladen i ovnen, og sænk temperaturen til 175 °C.

Bages i 60-90 minutter. Tag en kage ud af ovnen, og løsn den fra formen. Kagen skal være brun på ydersiden, men lidt cremet i midten. Tag kagerne ud af ovnen, og løsn dem fra formen. Opbevar dem luftigt, så den sprøde yderside ikke ødelægges.

Opskriften er udarbejdet af

Jeg bruger cookies, se mere om privat og Cookie politik

Følg.

  • Facebook
  • Instagram
  • LinkedIn
  • Pinterest
  • Twitter

        Privatlivspolitik se den her

        Ophavsret se den her

        Handelsbetingelser se dem her.

Havefruen

                          Dorte Christiansen

……………………………….Emilsvej 20………………………….

……………………………..2600 Glostrup……………………….

…………………………….Mob. 25671283……………………….

…………………………….CVR. 34140332……………………….

Modtag nyt.

 

Tilmeld din mail her.

 

 

Copyright Havefruen

Butikken åbner 1 April 2023 Luk